OVER MIJ

received_1465199446963879.jpeg

Welkom! Mijn naam is Maikel van der Laan en op deze website plaats ik regelmatig berichten over onderwerpen als: investeren, beleggen, passief inkomen en persoonlijke financiën.

Ik ben negentwintig jaar en woon samen met mijn vrouw, twee kinderen en hond in een twee-onder-een kap woning in de provincie Groningen.

Je kan je natuurlijk wel voorstellen dat wij met twee opgroeiende kinderen, een koophuis en twee banen een druk bestaan leiden. Al onze tijd, energie en geld wordt volledig opgeslokt. Een situatie die ik niet tot aan mijn pensioen kan en wil volhouden. Om hier verandering in te brengen ben ik eind 2019 begonnen met het werken aan een passief inkomen.

Al van jongs af aan heb ik een bepaalde interesse in geldzaken. Ik wilde bijvoorbeeld weten hoe je op verschillende manieren geld kon verdienen. En hoe het dan toch kan dat de een over veel geld beschikt en de ander moet rondkomen van een bijstandsuitkering. Wat doet de ‘rijke’ significant anders dan de ‘arme’. Door het lezen van vele boeken, het voltooien van mijn opleiding ‘bank & verzekeringswezen’ en ‘commerciële economie’ en het behalen van verschillende WFT-diploma’s hebben ervoor gezorgd dat ik deze vraag beter kan beantwoorden.  

Doe ik dan nu alles goed? Nee ik maak ook nog steeds fouten, maar ik probeer er wel van te leren. Deze website gebruik ik dan ook als logboek om mijn route naar meer financiële vrijheid in kaart te brengen zodat ik later terug kan kijken naar mijn eerder gemaakte keuzes. Door mijn ervaringen te delen hoop ik anderen mee te laten leren van mijn fouten en te inspireren om uiteindelijk ook financieel onafhankelijk te zijn.