• Maikel van der Laan

15 redenen om nu aandelen NIO te kopen

De Tesla-killer uit China timmert enorm hard aan de weg en dat is ook terug te zien aan de koers. Het is vandaag 16 januari 2021 en de koers van NIO staat op $56,27 terwijl dit 1 jaar geleden nog maar $4,27 was. Je vraagt je dan misschien ook wel af of het nu nog wel verstandig is om aandelen NIO te kopen gezien de flinke stijging.


NIO heeft wat mij betreft zowel voor de korte- als lange termijn genoeg ruimte om te groeien. Ik verwacht dan ook dat het aandeel NIO in 2021 zal groeien naar 100 dollar en binnen 4 jaar zelfs naar 500 dollar.


Hoe kan dit? Nou om de volgende 15 redenen:


1. NIO is van plan om 285.000 Fast Chargers te bouwen. NIO heeft momenteel 792 Power Chargers & 100 Power Charger Stations en er worden er elke dag meer gebouwd. De vermogenskaart van NIO is al verbonden met 285.000 openbare Fast Chargers in meer dan 300 steden in China. 2. De batterijprijzen dalen aanzienlijk en zullen blijven dalen dankzij een strategisch partnerschap om batterijen te bouwen uit beter toegankelijke materialen. NIO kondigde ook de 150 KWH Solid State-batterij aan (grootste ooit gebouwd). De auto heeft door deze batterij een actieradius van maar liefst 1000 kilometer.

3. NIO kondigde een samenwerking aan met Intel (Mobileye) om een ​​taxivloot te bouwen. NIO kondigde op de dag van NIO ook een strategisch partnerschap aan met NVIDIA, QUALCOMM en verschillende andere bedrijven. 4. Batterijen kunnen binnen enkele minuten worden vervangen. Geen enkele andere EV-fabrikant kan dit evenaren. NIO heeft dus wat marge om in de toekomst een voorspelbare cashflow met een hoge marge te genereren. 5. NIEUWE NIO ET7 SEDAN

 • Warmte- en massage-instellingen voor zowel de voorstoelen als de achterbank

 • ET7 heeft 5G, WiFi 6, UWB, V2X en Bluetooth 5.2

 • 23 luidsprekers met een vermogen van 1000 watt voor een wereldprimeur 7.1.4-geluidssysteem in een voertuig

 • 650 pk

 • Wordt standaard geleverd met NIO Autonomous Aquila Driving Technology & NIO's ADAM Supercomputer.

 • 's Werelds eerste UWB digitale sleutel.

 • Soft Closing Doors die zichzelf letterlijk sluiten.

 • Onzichtbare Smart Air Vents

 • Meteoriet Chrome-accenten

 • Slimme AI-stemtechnologie die leert en zich aan jou aanpast.

 • VOLLEDIG glazen dak


6. NIO heeft miljarden aan liquide middelen. Dit biedt enorm veel perspectief!

7. Verbazingwekkende Q3-inkomsten en leveringen. NIO zal geweldige Q4-inkomsten en leveringen hebben en zal binnenkort winstgevend zijn (sneller dan enig ander echt EV-bedrijf). Tussen april en september heeft NIO meer van zijn premium EV SUV's afgeleverd dan in heel 2019. De nieuwe ET7 pre-order zal ook zeker een positief effect hebben op de winstgevendheid.


8. Er zijn ongeveer 1,8 miljoen EV-verkopen in China in 2020. Volgens rapporten heeft de Chinese regering verklaard dat ze willen dat dit over een paar jaar 6 miljoen zijn.


9. NIO gaat nog een fabriek bouwen in een ander land. Ze hebben al plannen om uit te breiden naar Europa en persoonlijk denk ik dat ze ook naar de Verenigde staten gaan.

10. Het bedrijf heeft ook een grote investeerder in Tencent Holdings. Tencent heeft een marktkapitalisatie van $ 664 miljard. 11. Studies toonden aan dat investeerders zeiden dat de EV-sector in 2021 zal exploderen en dat NIO zou kunnen uitgroeien tot een leider in de sector. Een recent artikel gepubliceerd door Benzinga stelde dat de aandelenkoersen in 2021 en 2022 $ 100 kunnen bereiken. In 2023 zouden de prijzen ruim boven $ 200 kunnen liggen. Een artikel gepubliceerd door fool onthulde dat steeds meer miljardair-investeerders aandelen van NIO kopen omdat ze erop vertrouwen dat NIO zal stijgen. 12. NIO is van plan om in vijf jaar tijd ongeveer $ 460 miljoen te investeren in het landelijke netwerk genaamd NIO Services. Het platform omvat voertuiginspectie, evaluatie, aankoop en verkoop. 13. De 'ADAM' Supercomputer van NIO (gemaakt door NVIDIA) heeft meer rekencapaciteit dan 7 Tesla Computers.

14. NIO Autonomous Driving cameratechnologie is 6 keer beter dan de cameraresolutie van Tesla-voertuigen en heeft een betere megapixeldichtheid dan Tesla. Het is uitgerust met Innovusion Ultra Long Range LiDAR-technologie met een detectiebereik van 500m en 300 Lazers die allemaal tegelijkertijd werken. Het is ook 's werelds beste technologie voor autonoom rijden in de nacht.

15. NIO heeft al ongeveer 1,5 miljoen power swaps voltooid. NIO Power swap stations 2.0 werd aangekondigd. Elk station zal dagelijks 312 Swaps voltooien. NIO-voertuigen kunnen zelf het Power Swap Station binnenrijden om de batterijen te laten verwisselen. NIO zal in 2021 in totaal 500 Power Swap Stations hebben en ze zullen $ 3.600 per jaar aan inkomsten genereren uit abonnementen op de batterijservice.